Voor bedrijven in de verwerkende industrie zijn magazijnen van cruciaal belang om de productieprestaties veilig te stellen. De ervaring leert dat de inzet van magazijncapaciteit in het ideale geval tussen de 80 en 90 procent ligt.
Bij vele bedrijven zou de efficiëntie echter met 20 tot 30 procent kunnen worden verhoogd, omdat er nog veel handmatige processen zijn, langere afstanden en een gebrek aan de naadloze gegevens die nodig zijn voor optimalisatie.
Bedrijven als Amazon laten zien wat er met digitale technologieën kan worden bereikt. Ook ERP-systemen zoals SAP wijzen op verdere mogelijkheden om de prestaties te verbeteren. Last but not least kunnen magazijnprestaties verder worden verbeterd met Industrie 4.0 innovaties – dat geldt met name voor de implementatie, waar digital twins en simulaties geheel nieuwe mogelijkheden openen. En ook in de huidige plannen moet rekening worden gehouden met toekomstige mogelijkheden.
Gezien de complexiteit van de materie en het tempo van innovatie is het duidelijk dat de planning en implementatie van magazijnen aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengt. Levensvatbaarheidsanalyses, proceskennis, logistieke competentie, automatiseringscapaciteiten en ERP-vaardigheden, alsmede deskundigheid op het gebied van projectmanagement moeten worden gecombineerd om een goed presterend, toekomstgericht magazijn te ontwerpen, te plannen en te implementeren.
Met een combinatie van procesadvies, automatisering en digitalisering biedt PA de competentie die nodig is om bedrijven vanaf het begin van hun project ondersteuning te bieden. Bovendien hebben onze experts een grondige kennis van de productie-industrie, met name in de zeer veeleisende automobielsector, en kunnen zij daarom beproefde en geteste beste praktijken aanbieden.